Wil je weten hoe toezicht werkt?

Het boek ‘Toezicht als Beroep‘ is verschenen!  Het boek is te koop via bol.com.  Het belicht toezicht van binnenuit. Het is rijk gelardeerd met voorbeelden, vooral uit het financiële toezicht. Met de inzichten in de aard en werking van toezicht wordt de lezer aan het denken gezet. ‘Toezicht als Beroep’ is daarmee bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in toezicht, die met toezichthouders te maken heeft of die zelf toezicht houdt.

Met zijn pleidooi om in het toezichthouden juist wél idealen toe te staan, breekt Theodor Kockelkoren een lans voor bezieling in het toezicht. Hij laat overtuigend zien dat zonder idealen toezicht verzandt in een nutteloze bureaucratie.

Tegelijkertijd maakt hij duidelijk dat toezicht ook geen panacee is, dat voor al onze problemen dé oplossing biedt.

Over de auteur

Theodor Kockelkoren is oud bestuurder van de Autoriteit Financiële Markten. Hij werkte er van 2002 tot 2015.  Daarvoor werkte hij als adviseur bij McKinsey & Company en studeerde hij Elektrotechniek aan de Technische Universiteit Eindhoven. Hij is als adjunct professor verbonden aan TIAS School for Business and Society in Utrecht.